Лесковачка мућкалица на универзитету у Јапану

Акико Кога из Јапана почео је да продаје лесковачке мућкалице у ограниченом временском периоду на токијском Аојама Гакуин универзитету што је први покушај понуде српске хране на неком јапанском Универзитету.

Ово је заједнички пројекат амбасаде Србије у Јапану и групе студената из Токија.

Како су саопштили представници те компаније, у последње време светска кухиња стиче све више популарност у Јапану, а српска храна наилази на пажњу.

„У децембру 2021. почела је продаја готовог производа мућкалице од стране компаније Мацубара Фудс, чији је укус одобрен од Амбасаде. Надамо се да ће у јубиларној години када се слави 140 година пријатељских односа између наше две земље у Јапану преко гастрономије повећати интересовање за Србију”, наводе из те компаније.

Подсећају да су пријатељски односи између две земље започели 1882. године првом разменом писама између српског краља Милана Обреновића и јапанског цара Меиђи.

На сајту Универзитета Аојама Гакунин објављен је и рецепт за спремање овог јела.